Zelf lust ik bijna alles maar een lekker ontbijt blijft belangrijk omdat het stiekem toch de toon zet van mijn dag. Lekker en gezond ontbijten is helemaal niet moeilijk en moet ook helemaal niet duur zijn. Maar soms moet het ook snel gaan. Vandaar mijn receptje voor een snelle en gezonde havermoutpap.

Mijn voorkeur gaat uit naar amandelmelk, maar je kan eender welke melk gebruiken. Ik wissel ze ook graag af, afhankelijk van mijn havermoutpap. Meestal gebruik ik ongezoete amandelmelk, kokosmelk of magere melk. Dus als je een vegan ontbijtje wilt, kan je best een plantaardige melksoort gebruiken.


APPLE PIE

Ingrediënten

1 rode appel in blokjes

1 koffielepel agave ( BIG FAN van agave ! )

½ cup havermout

½ cup magere melk ( of plantaardige melk )

1 koffielepel citroensap

Speculaaskruiden naar smaak ( www.pit-pit.com )


Vul je kom met havermout, agave en de melk. Even roeren. Snij de appel in blokjes en besprenkel met citroensap ( dit kan je de avond ervoor ook al doen als je echt geen ochtendmens bent). Plaats de appel op de pap en strooi er de speculaaskruiden over. Ik heb het graag gekruid en gebruik ongeveer ¼ theelepel speculaaskruiden.

2 min op 800 Watt in de microgolf , even omroeren en heerlijk genieten ! Dit is vooral een favorietje tijdens de herfst & winterperiode.De klassieke peer & amandelcombinatie in een gezond jasje.ZINGY PEAR


Ingrediënten

1 peer in blokjes

1 koffielepel agave

( opnieuw BIG fan van agave )

½ cup havermout

½ cup amandelmelk

1 koffielepel citroensap

½ koffielepel gember , geraspt

1 mespuntje vanillepoeder

1 koffielepel amandelmeel

( www.pit-pit.com )

½ koffielepel amandelschilfers


Vul je kom met havermout, agave, vanille, amandelmeel en melk en daarna goed roeren. In een apart kommetje meng je de gesneden peer met de citroensap en de gember ( ook dit kan je de avond ervoor al voorbereiden). Schep de perenmengeling op de pap en de microgolf in !

Ook hier weer 2 min op 800 Watt, omroeren en afwerken met de amandelschilfers!

Van een warm gevoel gesproken.


Tip: als je tijd hebt, raad ik aan om de amandelschilfers even te roosteren in een droge pan. Dat geeft net dat tikkeltje extra en kan je in een afgesloten pot bewaren.

Een zoetzure start van je dag & supersnel klaar !


WINTERBERRY

Ingrediënten

½ cup veenbessen (diepvries)

1 koffielepel agave ( BIG fan van agave ! )

½ cup havermout

½ cup magere melk

½ koffielepel sinaasappelschil, geraspt

½ koffielepel gember , geraspt

¼ koffielepel kaneel

1 mespuntje vanillepoeder

1 koffielepel pecannotenMeng alle ingrediënten ( behalve de pecannoten ) goed door elkaar in je ontbijtkom en plaats het 2 min in de microgolf op 800 Watt.

Omroeren en afwerken met de pecannoten.
Hiervoor kom je graag genoeg je bed uit.